Tips för det ultimata soffmyset

Soffmys är något som är uppskattat året runt. Att återhämta sig i soffan efter en lång arbetsdag eller ta det lugnt en ledig dag och bara njuta. Många tänker nog på framförallt på soffmys när hösten knackar på dörren och det börjar bli lite kallt. 

För att njuta av hösten allra mest ska du införskaffa mysiga kuddar och filtar att ha i soffan. Till soffmyset kan du ha något gott att dricka och äta, varför inte ostbricka och grönsaker? Se en bra film eller serie och bara koppla av. 

hitta myset

Filt är A och O för mys

En riktigt värmande och skön filt är A och O för ett riktigt bra soffmys. Oftast känner man sig lite småfrusen i soffan och då kan man värma sig skönt med en filt. Det finns dock en hel uppsjö av olika filtar på marknaden att välja mellan. Traditionella enkla filtar i olika material, storlekar, färger och motiv. 

Sedan finns det värmefilt med ärmar och ibland även huva. Dessa filtarna värmer riktigt skönt och det bästa är att du kan röra dig som vanligt med dem utan att de glider av. Ska du ut i köket och hämta snacks till filmen så hänger den med. 

Ett annat alternativ om du är extra frusen är elektrisk värmefilt. Den kopplar du med sladd till vägguttaget och sedan kan du reglera temperaturen. Ska du sitta stilla och se en film exempelvis så värmer den riktigt skönt under tiden. Även en elektrisk filt finns i olika storlekar med olika antal värmenivåer. 

Värme för fötterna 

Är du extra frusen och vill värma dig ordentligt kan du även tänka på dina fötter. Det finns gosiga innetofflor som du kan välja mellan. Det finns många olika modeller, material och utseende. Är du extra frusen om fötterna finns det gosiga innetofflor som du kan värma i mikron och som håller värmen längre. 

Ska du sitta still ett tag kan du istället använda dig av en fotvärmare. En fotvärmare är elektrisk och har oftast olika nivåer på värme som du kan välja mellan. Fotvärmare ha mjuk och skön beklädnad och håller dina fötter varma och sköna. 

Andra tips till soffmyset

Släck ner: Släck ner all skarp belysning och tänd mysig dov belysning istället. Placera levande ljus i ljusstakar och ljuslyktor för att få en riktigt mysig belysning och stämning. Du kan även använda dig av fina ljusslingor för att få en härlig myskänsla. 

Ta dig tid: Ta dig tiden för att slappna av och bara vara. Njut av soffmyset och passa på att se en film eller en serie som du följer eller är nyfiken på. 

Gott: Planera soffmyset så du har något gott att tugga på till filmen. Grönsaker med dippa eller varför inte en ostbricka med kex. En kopp varm choklad är alltid gott. 

Bekväma kläder: Byt om till mjuka och sköna kläder. Mjukisbyxor eller kanske en mysig pyjamas.